בית בירם

אנדרטת הנופלים המרכזית

אנדרטת הנופלים המרכזיתעל האנדרטה, שבנויה בצורת חפירות של מוצב צבאי, חקוקים שמות הנופלים במערכות ישראל ובפעולות האיבה, הנמנים על בוגרי בית הספר ומוריו. מקורה באובליסק שהוצב בכניסה לבית בירם בעת ההקמה ובהמשך הועבר למיקומו הנוכחי. בהמשך נבנה אתר ההנצחה שבו נערכים טקסים לזכר הנופלים. האנדרטה כוללת בימה לטקסים ולפיד זיכרון.

בניין פרת: שפות

בניין פרת: שפותהבניין הוקם בשנת 2002 עבור שכבת י"ב ונקרא על שמו בוגר בית הספר שמחה פרת. הבניין מחובר באמצעות גשרון מקורה לבניין בירם ומשכן את סביבות הלמידה של אשכול השפות.

בניין בירם: הנהלה, חדר מורים,
וסביבת למידה - מתמטיקה

בניין פרת: שפותהמבנה הראשי של הקמפוס הוקם בשנת 1939. כיום נקרא על שמו של מייסד בית הספר ומנהלו הראשון, ד"ר ארתור בירם. הבניין כולל סביבות למידה באשכול השפות וכן את משרדי ההנהלה, חדר המורים והמרכז הלוגיסטי. בשנת 2001 נבנה חדר המורים מחדש ובשנת 2011 נוספו לבניין כיתות לימוד ושופצו הכיתות הקיימות.

בניין וולפסון: רוח וחברה

בניין וולפסון: רוח וחברההבניין הוקם בשני שלבים במחצית השנייה של שנות ה-80 ונקרא על שם משפחת הנדבנים היהודית וולפסון מאנגליה. בשנת 2012 הסתיים שיפוץ מקיף של הבניין והרחבתו, וכיום הוא מכיל סביבות למידה מאשכול הרוח והחברה, מועדון תלמידים, מרחבים להצגת תוצרים, משרדים לצוותים ולבעלי תפקידים וחדרי עבודה ושיחה.

בניין לנדס: רוח וחברה

בניין לנדס: רוח וחברההבניין נקרא על שמה של איינדל לנדס. עבר שיפוץ מקיף והרחבה משמעותית בשנת 2011. כיום מכיל הבניין סביבות למידה מאשכולות הרוח והחברה, אודיטוריום, מרחבי הצגה לתוצרי תלמידים ומשרדים לצוותי המורים.

הספרייה

הספרייההבניין נחנך בשנת 1967 וכלל ספרייה, חדר גיאוגרפיה, חדר היסטוריה ואולם כינוסים קטן. כיום הוא כולל את הספרייה המרכזית של בית הספר, מעבדות מחשבים וחדרי צוות וכן את אולם כנסים על שם יואל אנג'ל. בכניסה לספרייה ממוקם כותל ההנצחה לנופלים.
אתר הספרייה

אשכול גנים ירוק

אשכול גנים ירוקמתחם "ריאלי-גן": אשכול גנים ירוק, כולל שלושה גנים שנבנו בשנת 2010 באזור ששימש בעבר כגן הבוטני של בית הספר - גן לימודי לתלמידי הביולוגיה. אשכול הגנים בנוי על טהרת האקולוגיה מבחינת הבינוי, האוורור, האבזור והגינון. האשכול בנוי מגן ניצנים לגילאי 4-3 ומהגנים חורש והדרים לגילאי 5-4.

האוניברסיטה הפתוחה, המכלול הפדגוגי, תיאטריאלי

האוניברסיטה הפתוחה, המכלול הפדגוגי, תיאטריאליהבניין החל דרכו כבניין "חברת התלמידים" - למען התלמידים ובניהולם. לימים הפך למשכנו של הקמפוס הצפוני של האוניברסיטה הפתוחה. בנוסף לכיתות הלימוד של האוניברסיטה הפתוחה ולמשרדיה, נמצאים בו המכלול הפדגוגי (מחלקת הפיתוח, המחקר וההערכה של בית הספר) וכן ה"תיאטריאלי" - משכנה של מגמת התיאטרון של החטיבה העליונה.

מתחם הספורט

מתחם הספורטמתחם הספורט נחנך בשנת 1955 וכולל עד היום אצטדיון כדורגל ומסדרים, מגרשי כדורסל, אולם הספורט, בריכת שחייה המקורה, חדר כושר ומשרדו של מרכז הספורט הבית ספרי.

אולם "בית פבזנר"

אולם בית פבזנרנחנך באופן רשמי בשנת 1962 כאולם קולנוע וכנסים בעל 650 מקומות ישיבה לקהל. נקרא על שמו של שמואל יוסף פבזנר, מראשוני היישוב העברי בחיפה. בשנת 2003 עבר המבנה שיפוץ נרחב ונוספה לו מבואה בעלת קירות זכוכית, שער אבן ורחבת חזית. בראש המבואה ממוקם כותל לציון בני משפחת הריאלי שזכו לקבל את פרס ישראל או שעוטרו בעיטורים או בצ"לשים צבאיים.

ארכיון בית הספר

ארכיון בית הספרהוקם בשנת 1995 ביוזמת מנהל ביה"ס דאז, ישעיהו תדמור, וביוזמתו של גבי קנולר, שהחל בהקמת ארכיון ומוזיאון לבית הספר שנים קודם לכן. כיום כולל הארכיון גישה לתיקיהם האישיים של הבוגרים וכן מידע רב על אודות בית הספר ותולדותיו של החינוך העברי החל מראשית המאה העשרים.

הפנימייה הצבאית לפיקוד ע"ש אהרון בירם ז"ל

הפנימייה הצבאית לפיקוד עש אהרון בירם זלהפנימייה הצבאית היא מוסד חינוכי צבאי, אשר הוקם בשנת 1953 על ידי ד"ר ארתור בירם ודוד בן-גוריון. הפנימייה היא מיזם משותף של בית הספר הריאלי וצה"ל ותפקידה הוא להכשיר נערים ונערות מכיתה י' ועד כיתה י"ב לפיקוד על יחידות השדה הלוחמות בצה"ל. חניכי הפנימייה לומדים בחטיבה העליונה של בית הספר.
לאתר הפנימייה לחצו כאן.

מרכז המחשבים

מרכז המחשביםהבניין נבנה בשנת 1955 עבור מעבדות הפיזיקה של החטיבה העליונה. בשנת 1999 שופץ וכיום מכיל המרכז שלוש מעבדות מחשבים ואודיטוריום.

בית דליה למדעים

בית דליה למדעיםהבניין נבנה בשנת 1955 עבור מעבדות הכימיה של החטיבה העליונה. בשנת 2009 שופץ והורחב מתרומות משפחתה של המדענית ד"ר דליה גרידינגר, בוגרת בית הספר שעל שמה נקרא המתחם.

תקשורת

תקשורתהבניין נבנה בשנת 1955 עבור מעבדות הביולוגיה של החטיבה העליונה. בשנת 2000 שופץ וייעודו הוסב למעבדות תקשורת. כיום מכיל אודיטוריום לוועידות מקוונות, חדרי עריכה מתקדמים, חדרי מדריכים וחדרים לעבודה עבור צוותי תלמידים.

צריף ירוק

צריף ירוקהצריף הירוק החל כאולם התצוגה הדידקטית, המספרת את סיפורו של בית הספר הריאלי העברי בחיפה. כיום ניתן למצוא בו מיצגים היסטוריים ייחודיים ונערכים בו מפעם לפעם כינוסים לתלמידי כיתות היסוד.