על תיכון אחוזה:
תיכון אחוזה הנו בית חינוך, המכוון לטיפוחו של התלמיד מתוך עניין באושרו ובהתפתחותו כאדם, הן מבחינת הפוטנציאל האנושי והאישי הגלום בו והן מתוך ראיית תרומתו לכינונה של חברה טובה יותר. כמוסד חינוכי המכוון לקראת חזון זה אנו מתבססים על ארבעה יסודות: אקלים של אחווה, חות"ם (חינוך, תקשורת ומנהיגות), מקצועיות בהוראה-למידה ודינמיות מבוססת הערכה. אנחנו עוסקים כל העת בביסוס הקיים ובחיזוקו, בד בבד עם חידוש ופריצת דרכים חדשות עבורנו בתחומי החינוך, ההוראה והמִנהל.
בשש השנים האחרונות אנו מתכננים, לומדים, בונים ומיישמים את תכנית ה'מארג' – מהלך חינוכי פדגוגי פורץ דרך, שהעיקרון המנחה אותו הנו טיפוח דיאלוג ומעורבות בלמידה ובהתחנכות. התכנית אורגת תחומי דעת והתחנכות זה בזה, חושפת את התלמידים ביתר שאת למורכבות הידע, לרב-ממדיותו ולרלוונטיות שלו, וכל זאת בלי לוותר כמלוא הנימה על האווירה הטובה והמחבקת, המאפיינת את תיכון אחוזה.
במסגרת יישומה של תכנית "הריאלי 2030" החל משנת תשפ"ג (ספטמבר 2022), יהפכו כיתות ה'-ח" במתחם אחוזה למרחב הנביטה . כך למעשה יהפכו שני סניפי אחוזה (היסוד והתיכון) למתחם אחד – מתחם אחוזה, ובו שני מרחבים פדגוגיים – מרחב הזריעה – כיתות א'-ד' (במתחם כיתות היסוד לשעבר) ומרחב הנביטה – כיתות ה'-ח' שימוקם במתחם החטיבה. לקריאה נוספת על מרחב הנביטה – הקליקו כאן.
קצת היסטוריה
בשנת 1936 נרכש מגרש בן 29 דונם בשכונת אחוזה. מגרש זה שימש החל משנת 1938 למכון לחינוך גופני (החג"ם) שהוקם על פי רעיונו של ד"ר בירם. בשנת 1937 נפתחו הכיתות התיכוניות של סניף אחוזה. בשנה הראשונה, קיבל על עצמו מאיר חיינקין, חבר ההנהלה של בית הספר, את תפקיד הריכוז ועצם ההקמה של כיתות היסוד באחוזה. הסניף נפתח כמבנה זמני, עד להשלמת הבניין הראשון במתחם בשנת 1938. בשנת 1950 נפתחו כיתות היסוד במתחם, והם פעלו במתחם אחד עם הכיתות התיכוניות, עד שבשנת 1953 הסתיימה בנייתו של בניין הכיתות התיכוניות. בשנת 1967 נוסף אגף חדש לבניין הכיתות התיכוניות, וחובר באופן הדוק לבניין הקיים. בשנת 1969 נוסף אגף חדש גם לבניין כיתות היסוד, כך ששני הסניפים שפעלו במתחם אכלסו כיתות לימוד וגם חדרים ספציפיים למקצועות לימוד שונים.
אנו מאמינים:
התפיסה החינוכית שלנו שמה את האדם במרכז: כבוד, יחס אישי ואהבה (אך לא כזאת שמקלקלת את השורה). חינוך לפני הכול ועם הכול: חינוך להיות אדם ערכי-מעורב, רגיש, אכפתי, מודע, אחראי, מחויב לחברה. זאת ועוד – יכולת לחשיבה אוטונומית וביקורתית, עצמאות בשיפוט ומיומנות של התמודדות עם מידע חדש והפיכתו לידע אישי, הן דרישות עיקריות בעולמנו המשתנה. מטרתנו היא להכשיר את התלמידים להתמודד ולהוביל בעולם כזה.
מתוך תפיסתנו החינוכית אנו גוזרים בכל שנה את היעדים שלנו. עבודתנו החינוכית היא ממוקדת יעדים, מתוך מחויבות לתוצאות ולהישגים. היעדים שלנו הם "יעדים על רצף" – מידת עמידתנו ביעדים נבחנת על ידינו בקפידה ומותאמת למציאות המשתנה מתוך חתירה לשיפור מתמיד.
כדי להגשים את חזונו של בית הספר ואת ה"אני מאמין" שלנו בתיכון אחוזה, אנו מעמידים את עבודתנו החינוכית היום-יומית על ארבעה יסודות:
- אקלים של אחווה – אנו מתבססים על דיאלוג, מאפשרים שיח פתוח והקשבה בין השותפים בקהילת בית הספר ובכך מטפחים אקלים, המעמיק תחושות שייכות, סולידריות, אחריות ומחויבות הדדית, אקלים של צמיחה ושל יצירה משותפת.
- חות"ם (חינוך, תקשורת ומנהיגות) – אנו מקנים לתלמידינו ערכים וכלים, שיהיו נדבך חשוב בבניית אישיותם. אנו בתיכון אחוזה מכוונים את תלמידינו "להיות בני אדם": להעצמה אישית, לתקשורת בין-אישית בונה, לעשייה ולתרומה למען החברה.
- מקצועיות בהוראה-למידה – תיכון אחוזה, על כל שותפיו, קורא את המציאות החוץ בית ספרית, לומד את צרכיה ומכוון את תהליכי הלמידה של המורים והתלמידים. המקצועיות מאפשרת לפעול בבהירות, בשיקול דעת ובענייניות, להתמודד עם אתגרים ולהשפיע על המציאות תוך חתירה למצוינות.
- דינמיות מבוססת הערכה – אנו בודקים בצורה עקבית את המציאות הבית-ספרית בכל המישורים על בסיס תהליכי הערכה ובקרה. אנו מעדכנים, מפתחים ומשתדלים לשפר מציאות זו.
עמר בן ארי, מנהל תיכון אחוזה משנת 2019, יליד הגולן, נשוי ואב לארבעה ילדים.
בוגר תואר ראשון ותעודת הוראה בהצטיינות בתוכנית אופקים- תוכנית מצטיינים להכשרת מורים מטעם אוניברסיטת תל אביב. מוסמך תואר שני בהצטיינות בחוג להיסטוריה של עם ישראל מטעם אוניברסיטת חיפה. בוגר תוכנית "אבני ראשה" להכשרת מנהלי בתי ספר מכהנים מטעם משרד החינוך.
רקע מקצועי
- צה"ל – רס"ן במיל' שירות בפיקוד העורף בתפקידי פיקוד והדרכה בתחום החילוץ, ההצלה וההתגוננות בעורף.
- ניהול עסקי – מנהל צוותים ומרכזי שירות ומכירה בפרטנר- חברת תקשורת.
- בית הספר הריאלי העברי בחיפה- סניף מטו"ס: חונך ומורה לתנ"ך, תרבות ישראל והיסטוריה. רכז תוכנית בארי, מרכז שכבה וחבר בהנהלת הסניף.
- רכז נוער במושב כרם מהר"ל – הובלת החינוך הבלתי פורמלי ביישוב, אחריות על הילדים והנוער מכיתות א'-י"ב, מורה מאמן של סטודנטים למקרא ולתרבות ישראל ממכללת גורדון