על ריאלי הדר:
תחום המדעים ותחום האמנויות נמצאים, שניהם, על פני הרצף התרבותי האנושי וממוקמים בשני קצותיו הרחוקים. ייחודו של המתחם נובע מן ההבנה, ששני קטבים אלה, השכלתני והרגשי-ערכי, משלימים זה את זה; לפיכך, יש לעסוק בהם במקביל, ובכך להביא להעצמת כל תחום בפני עצמו, להעצמתם ההדדית של שני התחומים, גם יחד, ולפיתוח התלמיד כאדם שלם.
החל משנת תש"ף פועל סניף הדר כמתחם מאוחד – המאגד את כיתות א' – ח' תחת רצף פדגוגי והנהלה משותפת. כיום לומדות במתחם (בשני קמפוסים סמוכים) כיתות א'-ח' שתלמידיהן מגיעים מחיפה ומסביבותיה. המתחם שותף לתכנית הלימודים האחידה של ביה"ס, מתמקד במדעים ואמנויות ומתגבר את הלימודים בתחומים אלה.
במתחם הדר לומדים במתכונת של חמישה ימים בשבוע. במסגרת זו מתקיימים הלימודים בימים א'-ה', כאשר כל יום לימודים נפתח בשעה 08:00 ומסתיים בשעה 14:15 – בכלל הגילאים. מהלך זה מאפשר חונכות פדגוגית וליווי צמוד יותר של מורים לתלמידים, ומתן מענה אישי טוב יותר של סגל ההוראה לדרכו הפרטנית של כל תלמיד.
במסגרת יישומה של תכנית "הריאלי 2030" מתחם הדר מהווה בית עבור שני מרחבים פדגוגיים: מרחב הזריעה – עבור כיתות א'-ד' (הפועל במתחם כיתות היסוד לשעבר), ומרחב הנביטה – עבור כיתות ה'-ח' (הפועל במרחב חטיבת הביניים לשעבר). במסגרת התכנית גם מיושמת בכלל שכבות הגיל תכנית האוריינות הטכנולוגית, המקנה לתלמידים כישורים ומיומנויות בארבע מימדים שונים של העולם הטכנולוגי.
קצת היסטוריה
היסטוריה של ביה"ס הריאלי העברי בחיפה מתחילה במבנה תיכון הדר, שבו עוצבו פניו הפדגוגיים והחינוכיים של ביה"ס מראשיתו ועד היום. הבניין הראשון בסניף, בנין הכיפה ההיסטורי ("בית שפירא") נחנך, אמנם, בשנת 1913, אך רק משנת 1921 החלו ללמוד בו כל תלמידי ביה"ס בכיתות ז'-י"ב. כשהתפצל ביה"ס לסניפים, המשיך תיכון הדר לשרת את החטיבות האחיות – תיכון מרכז ותיכון אחוזה, באמצעות "המכון להכנת שיעורים ולעבודה עצמית", שיועד לחיזוק ולתגבור תלמידי ה"רפורמה" מכל הסניפים.
מנהלי הסניף לדורותיהם:
יצחק שפירא, שמעון בר חמא, ד"ר שאול רובינזון, אביגדור אור, צבי וכס, מיכאל שב, שלמה שחף, רמי זוהר, עוזי שטיינברג, זהבית זליג, אורן בן-ג'ויה, איריס וינקלר.
אנו מאמינים:
צוות ריאלי הדר
איריס וינקלר
מנהלת מתחם הדר משנת 2022 , ילידת פתח תקווה, אם לשתי בנות. בוגרת מגמת מזרחנות. הכשרה להוראת ערבית מטעם חיל המודיעין ומכללת לוינסקי במסגרת השירות הצבאי. בעלת תואר ראשון בשפה וספרות ערבית ובהיסטוריה של המזרח התיכון, מטעם אוניברסיטת חיפה, תואר שני בניהול וארגון מערכות חינוך (בהצטיינות) מטעם המכללה האקדמית "גורדון", והכשרה כמנחת קבוצות מטעם מכון "אנגרמה". רקע מקצועי: מחנכת ומורה לערבית משנת 1989.
במסגרת ביה"ס הריאלי, החטיבה בהדר, משנת 2006 – סגנית מנהל, רכזת שכבה, רכזת חינוך חברתי-ערכי, מובילת מועצת תלמידים, מובילת תוכנית ומשלחות השגרירים הצעירים.